Мислите си, че суеверията и антинаучните заблуждения отдавна са останали

...
 Мислите си, че суеверията и антинаучните заблуждения отдавна са останали
Коментари Харесай

7 нелепи мита, в които хората вярват дори и през XXI век

 Мислите си, че суеверията и антинаучните заблуждения от дълго време са останали в предишното? Това въобще не е правилно и ние намерихме няколко доказателства за това: някои хора до ден сегашен имат вяра, че Земята е плоска, че никой не е летял до Луната, че кафявите крави дават шоколадово мляко, а динозаврите в никакъв случай не са съществували.

 Предлагаме на вашето внимание 7 нелепи, само че задоволително устойчиви мита, вярата в които към момента не може да бъде победена от никакъв теоретичен напредък.

Земята е плоска, а учените ни лъжат

 Да, най-голямо удивление през днешния ден провокира даже не толкоз фактът, че има откровено вярващи хора, че нашата планета е плоска, а това, че тези хора имат своя лична организация, освен това задоволително многочислена – Общност на плоската Земя. Членовете на това общество смятат, че гравитацията не съществува, не съществува и Антарктика, а пък фотографиите от космоса са подправени.

 Според някои обособени представителите на това течение, Австралия също е фиктивен континент, а всички австралийци и тези, които са посещавали онази част на света, са особено наети артисти. Всеки, несъмнено, има право на свое лично мнение, само че не ви ли се коства, че да се поставят толкоз огромни старания, с цел да скрие „ истината ” и основаването на голямо количество „ имитации ”, е просто безсмислено?

Кацането на Луната е мистификация

 Въпреки всички показани доказателства, последователите на теорията на лунния скрит план не престават да настояват, че кракът на индивида не е стъпвал на Луната, а всички видеа и фотографии от повърхността на нашия натурален сателит са снимани във кино студио. Какво пък, някои лунни фотографии след гама-въздействието в действителност наподобяват съмнително -върху тях ясно се виждат следи от ретуширане. Но в това няма нищо необичайно, тъй като постоянно ретуширането се употребява за подобряването на качеството на фотосите, включително и при приемането на днешните фотоси от спътниците.

Най-могъщите хора на Земята са рептили-илюминати

 Докато някои хора гневно отхвърлят съществуването на извънземни, други имат вяра, че те от дълго време живеят измежду нас и даже ни ръководят. Привържениците на сходни теории на процедура причисляват към „ рептилите ” всички могъщи хора на планетата, да вземем за пример кралица Елизабет II и родът ѝ, Марк Зукърбърг, семействата Рокфелер и Ротшилд, множеството от американските президенти и още доста други. Е, какво пък, това даже не би трябвало да ни учудва – всички знаем по какъв начин съумелите хора постоянно стават обекти на най-невероятни клюки.

Полът на бъдещето дете зависи извънредно от дамата

 Наистина това продължава да бъде едно е огромно подвеждане, в което значително хора, пропуснали часовете по биология, не престават да имат вяра. Истината е в това, че ние получаваме тъкмо половината от хромозомите от всеки от двамата ни родителите (23 хромозома от бащата и 23 хромозома от майката), a Y-хромозомата, нужна за зачеването на момче, може да получим единствено от бащата – при майката тя просто отсъства.

 Незнанието на тези обстоятелства поражда доста безсмислени ритуали, към които суеверните хора и т. н. целители подтикват бъдещите майки (в това число и на към този момент бременните) посредством всевъзможни препоръки за „ моделиране ” на стремежи пол на детето. И тук даже не си заслужава да се загатва за глупостта на упреците от страна на съпрузите към техните съпруги, смятащи, че дамата може сама да „ дефинира ” пола на бъдещето дете.

Ваксините са рискови за здравето

 Годините на многочислени проучвания, в които са взели присъединяване повече от 1 милион деца, по този начин и не съумяха да потвърдят теорията, че имунизирането провикира появята на аутизъм. Но последователите на антиваксинното придвижване не се тормозят от това и не престават да считат, че имунизирането „ унищожава ” естествения имунитет на децата, предизвиквайки рискови заболявания.

 Всъщност след имунизирането съществени затруднения пораждат единствено на един от 10 хиляди имунизации, а случаите с тежки последици са още по-малко. Според статистиката за потреблението и неизползването на имунопрофилактика, имунизацията е ефикасна даже и при риск за затруднения. А в страните, където се е следил всеобщ отвод от имунизиране, епидемиите са възниквали точно от тези болести, масотово имунизиране против които не е било извършено.

 Вероятно съперниците на имунизациите не се замислят за това, което от дълго време се е трансформирало в история с помощта на актуалните постижения на медицината в областта на имунизацията. Например специфичната барокамера, наречена „ стоманени бели дробове ”, в които болните от полиомиелит били принудени да прекарават огромна част от времето си. За благополучие Флоси Роджърс - момичето, което виждате на фотографията, оздравяла, пораснала и станала здравна сестра в същата тази болница, в която преди този момент била леуквана от полиомиелит.

 Но в света към момента има няколко индивида, които са се родили преди изобтретяването на имунизацията против полиомиелит и те са принудени да употребяват тази страшничка инсталация, без която ги чака неизбежна гибел с трудно задушаване. Както споделя един от тях Пол Александър, доста хора през днешния ден не схващат каква страшна болест е това и се опасява, че някой ден полиомиелитът ще се завърне в неговата татковина. Впрочем този кусур и до момента е публикуван в такива страни като Нигерия, Сомали, Пакистан и Афганистан, където културата на имунизация е на доста ниско равнище.

Динозаврите в никакъв случай не са съществували, а техните скелети са имитации

 Някои от последователите на тайните теории смятат, че динозаврите в никакъв случай не са съществували, а изложените в археологическите музеи техни скелети и яйца, не са същински фосили, а имитации, направени от учените. Като един от главните доводи в отбрана на своята теза се показва Библията, в която не се загатва за динозаврите. За сметка на това в нея цели осем пъти са упоменати еднорозите, което очевидно би следвало да се явява безапелационно доказателство за тяхното битие.

 Няма да спорим, само че въпреки всичко ще попитаме: с кава цел научната общественост в продължение на толкоз доста години е фабрикувала свидетелства за съществуването на тези големи животни?

Кафявите крави дават шоколадово мляко

 Това звучи като виц, само че според резултатите от социологическо изследване, 10% от възрастните американци считат, че шоколадовото мляко се получава от кафявите крави. Но е доста ясно по какъв начин сходна концепция се е загнездила в съзнанието на хората, само че би могло да се допусна, че на сходна мисъл са ги навели кафявите яйца, които снасят кафявите кокошки.

 Всъщност заблудите, свързани с храната, не са нещо ново. Вероятно някои от вас са чували за оня случай, когато през 1957 година английската медия „ Би Би Си ” като първоаприлска смешка излъчва сюжета за „ необикновено богатия берекет от спагети ” в Швейцария. Тогава доста от феновете одобряват тази смешка за чиста монета и почнали да звънят в медията с въпроси за това по какъв начин могат да се снабдят с „ дървета, които раждат спагети ”.

Превод от съветски език за УЧИТЕЛИ БГ: Александър Василев

Инфо: www.adme.ru

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР